физички карактеристики | Кафе пауза

Истражување: Најчесто нè привлекуваат луѓе кои наликуваат на нас

Веројатно веќе сте ја слушнале изреката „Спротивностите се привлекуваат“. Но зошто тогаш толку многу парови физички наликуваат еден на друг?

10 необични физички карактеристики што се сметаат за привлечни во различни земји ширум светот

Она што некаде се смета за физички недостаток, на друго место може да се гледа како привлечна физичка карактеристика.

Дали луѓето ви веруваат кога лажете? Тогаш ги имате овие физички карактеристики

Според едно ново истражување вашето лице може да им кажува многу на луѓето кои ве опкружуваат.

Интересни животинки кои покажуваат дека природата има добра смисла за хумор

Животинското царство е полно со интересни и необични животинки кои постојат за да ни ги покажат чудата на природата, но и нејзината смисла за хумор.

Науката открива: Кои се 6-те физички карактеристики кај жените кои се неодоливи за мажите?

Кога мажите ќе ги забележат тие карактеристики, потсвесно го помислуваат следново: „Таа би можела да ми роди деца!“

Генетски комбинации: Што наследуваме од родителите?

За големината на носот и ушите е одговорен таткото, а за големината на стапалата - мајката.

Како ќе изгледа вашето идно дете?

Современата наука може да предвиди какви физички карактеристики ќе наследи вашето дете од вас.
Датум: 14 окт 2015
, Автор: