совети | Кафе пауза

5 причини зошто не треба да се грижите за туѓото одобрување

Никогаш не треба да дозволите нечие мислење да ве спречи да го живеете вашиот живот онака како што посакувате.

Совети за намалување на потрошувачката на месо во борбата против климатските промени

Како да го намалите консумирањето месо без драстични промени во исхраната?

Како да го препознаете чувството на внатрешен мир и спокојство?

Чувството на внатрешен мир и спокојство е резултат на лично искуство и секој може да го интерпретира на различен начин.

6 совети за како да останете мотивирани при спроведување на вашите новогодишни одлуки

Сигурни сме дека со нашите совети вашите новогодишни одлуки нема да останат запишани само на хартија!

Токсични фрази кои мора да престанеме да им ги кажуваме на децата

Постојат одредени изрази кои родителите и воопшто, возрасните, знаат честопати да ги користат без да бидат свесни колку се тие штетни за децата и нивните чувства.

7 работи кои морате да ги завршите на почетокот на новата година

Сигурни сме дека ќе се согласите со нашата листа.

Како да си посветите повеќе време додека трае празничната сезона

Празниците понекогаш можат да бидат навистина стресни, па затоа споделуваме совети како да најдете повеќе време за себе додека трае празничниот период.

5 совети како да се справите со осаменоста

Можете да бидете сами и да не се чувствувате осамено, но и да бидете опкружени со луѓе и да се чувствувате осамено.

10 работи што не смеете никогаш да ги кажете на пријателот кој минува низ депресија

Понекогаш, без да бидеме свесни, избираме погрешни начини за да му помогнеме на пријателот кој се бори со депресија.

5 начини за да се ослободите од потребата да се споредувате со другите

Сите сме биле во ситуација да се споредуваме со другите, но еве како да се ослободиме од оваа нездрава навика.

5 видови на одмор за обновување на вашата енергија

Ние сме овде за да ве потсетиме дека не смеете да го пропуштите времето за одмор, а ви нудиме и предлози за како да се одморите.

5 совети за како да им покажете на вашите деца дека ги сакате

Изразот „те сакам“ е важен во односот кон децата, но доколку им ја покажете вашата љубов кон нив тие ќе ви бидат благодарни, а тоа ќе придонесе за уште подлабока врска и поголема приврзаност меѓу вас и вашето дете.