9 ситуации во кои археолозите не можеле да ги објаснат своите пронајдоци

Многу древни мистерии не можат да бидат решени од разни причини – губење докази, уништување на археолошки споменици и слично.

10 мистериозни работи кои биле пронајдени под вода

Во 2000-та година, Националната океанска и атмосферска администрација изјави дека 95% од океаните и 99% од океанското дно не се истражени.

10 случајни несакани последици од новите технологии

Технологијата се развива многу брзо, а повеќето од нас се возбудени за сите нови работи кои произлегуваат од тој развиток.

14 модерни работи кои постоеле долго пред нас

Малку е познат фактот дека некои „модерни“ пронајдоци постоеле пред стотици, па и илјадници години. Па, тврдењето дека нашите предци биле примитивни не е баш точно.

10-те најстари литературни дела во светот

Уште од почетокот на развивањето на писменоста, луѓето ги запишувале нивните мисли и идеи на овој начин правејќи ги бесмртни.

7 генијални пронајдоци кои ќе ве остават без зборови

Дали во вашето секојдневие сте се соочиле со ситуација каде што ви бил потребен некој генијален пронајдок за да ви ја олесни работата?

Уникатни пронајдоци што може да бидат одличен подарок за вас и вашите сакани

Како што се развива технологијата, така сме сведоци на сѐ поголем број уникатни работи за кои не сме ниту замислувале дека може да постојат.

12 изуми од древен Египет без кои не можеме да си го замислиме светот

12-те најзначајни достигнувања и пронајдоци од старите Египќани кои се користат до ден денес.

10 генијални пронајдоци за коишто немавте идеја дека постојат

Погледнете ги овие алатки коишто би го подобриле вашето секојдневие. Овде со сигурност не постои простор за каење!

Пронајдоци кои ќе го променат светот: Погледнете зошто 2015 беше година на технологијата

Уредите кои ќе ги видите во продолжение сигурно ќе ја направат нашата планета поубаво и посигурно место за живеење.
Датум: 04 јан 2016