несоница | Кафе пауза - Part 4

Како да се справите со несоница во ладните зимски денови?

Без разлика колку правилно се храните или колку редовно вежбате, доколку постојано сте хронично ненаспани и под стрес, останатите здрави навики ви пропаѓаат под вода.
Датум: 14 фев 2012
, Автор:

Кафе-позадина за вашиот десктоп #58

„Tипичен ден во мојот живот: несоница во ноќта --> главоболка следниот ден --> кафе за да ја совладам главоболката --> несоница како резултат не премногу испиено кафе!“
Датум: 28 ное 2011
, Автор:

9 митови поврзани со спиењето

Мишел Дрерап, доктор по психологија, открива 9 митови поврзани со спиењето кои отсекогаш сме ги сметале за причина поради која се чувствуваме наспано или уморно во текот на денот.

Дали треба да пиеме помалку кафе?

Погледнете кој е одговорот на двајца професори на прашањето: дали треба да пиеме помалку кафе?

Ефектите од кофеинот

Ова се само тези кои погрешно се пренесени и нивно разјаснување за ефектите кои (не) ги предизвикува кофеинот.

Совети за спречување несоница

Несоницата е состојба во која имате проблем да заспиете или пак откако ќе заспиете имате тешкотии да ја задржите таа состојба. Сепак таа не е болест, туку е симптом...
Датум: 06 дек 2010
, Автор: