04 октомври 2011 | Кафе пауза

10 кул дрвени гаџети

За поголемо уживање во колекционирањето на вашите омилени технолошки парчиња, искористете нешто од оваа селекција на 10 додатоци изработени од дрво, кои создаваат чувство на топлина...
Датум: 04 окт 2011
, Автор:

Фристајл трикови со велосипедот на прадедо му

Неговата техника е необична, не носи никаква заштита за своето тело и глава, а балансот му е на извонредно ниво.

9 митови поврзани со спиењето

Мишел Дрерап, доктор по психологија, открива 9 митови поврзани со спиењето кои отсекогаш сме ги сметале за причина поради која се чувствуваме наспано или уморно во текот на денот.

Дрвото на животот во Бахреин

Овој редок природен феномен е едно осамено дрво, кое живее и опстојува далеку од каква било вегетација и без извор на вода. Ова мистично дрво расте на највисоката точка во Бахреин веќе 400 години.

1.500 ножици кои застрашувачки висат од таван

Замислете си како влегувате во тивка соба, во која жена спокојно си шие. Потоа замислете си како жената седи под 1.500 пара остри кинески ножици, кои висат од таванот, опасно насочени накај неа со острите врвови...