Како да се справите со несоница во ладните зимски денови?

Без разлика колку правилно се храните или колку редовно вежбате, доколку постојано сте хронично ненаспани и под стрес, останатите здрави навики ви пропаѓаат под вода.
Датум: 14 феб 2012
, Автор:

Соочување со големиот страв

„Аква“ е краток анимиран филм за стравот и неговото надминување. Главен лик е една мачка која што ненадејно ќе се соочи со нејзиниот најголем страв – големо водено пространство.

Хороскоп за Св. Валентин

Изгледот може да лаже на овогодишниов Св. Валентин. Овој романтичен празник е за прославување на радостите на љубовта, но сериозните чувства оваа година се брануваат под површината.
Датум: 14 феб 2012
, Автор:

Вечната битка помеѓу срцето и умот

Колкупати секој од нас се нашол во ситуација да се запраша што е подобро: дали да го послуша срцето или е подобро да направи како што е попаметно во моментот?

Неверојатен „облак од цунами“ во Флорида

Неверојатен временски феномен беше забележан покрај бреговите на плажата Панама Сити во Флорида. Овој несекојдневен „облак во форма на бранови“ се случува во многу специфични временски услови...
Датум: 14 феб 2012
, Автор:

Микс од 21 љубовна песна за Денот на вљубените

Во романтична атмосфера, во боите на љубовта, 25-годишниот Фридрик од Шведска снимил музичко видео со микс од 21 љубовна песна...
Датум: 14 феб 2012
, Автор:

Предлог дестинации низ светот за 2012

Долги песочни плажи, зимски центри како од бајка и неверојатни дела на природата и древните цивилизации, се дел од десетте предлог дестинации за оваа година... што би одбрале вие?
Датум: 14 феб 2012
, Автор:

Портрети од зборови

Американскиот уметник и писател Џон Сокол, создава портрети на познати личности со зборови од нивните историски дела и говори. Успеал да направи спој помеѓу двете негови животни опсесии, уметноста и литературата.
Датум: 14 феб 2012
, Автор: