мудрост | Кафе пауза - Part 4

12 животни лекции кои ги научивме од нашите баби

Бабите се многу значајни личности во животот на секој човек.

Мисли за животот од неповторливиот Харуки Мураками

Прочитајте ги најдобрите цитати на еден од најголемите писатели на модерното време.

7 разлики меѓу обичниот и мудриот родител

Сите сме го поминале детството, но многу често се случува кога ќе станеме родители да заборавиме дека и ние сме биле деца.

Мудра приказна која ќе ви открие во што се состои суштината на среќниот живот

Најважно од сѐ е да не се обидувате да им го наметнете вашето мислење за среќата на другите луѓе, ниту пак да ги осудувате поради она што ги прави среќни.

Мудри мисли кои ќе ве поттикнат да станете уште посилни одошто сте

Многу често не сме свесни за силата што ја поседуваме, сѐ додека не се соочиме со некој предизвик кој ќе успее да го извлече најдоброто од нас.

5 причини зошто љубовните состаноци во 50-тите се многу подобри од оние во 20-тите

Многу сингл жени над 50-тата година од својот живот, кога ќе помислат на љубовни состаноци почнуваат да се фрустрираат, да чувствуваат непријатност и збунетост.

Уметноста на пиењето вода: 10 совети од древните мудреци

Како што постојат правила за исхрана, така постои и правилен начин на пиење вода кој најмногу му користи на нашето тело.

Дневна доза оптимизам: 9 цитати за мудроста и знаењето

„Мудроста е ќерка на искуството.“ – Леонардо да Винчи

Мудроста на крал Соломон: Човекот засекогаш умира од внатре кога ќе изгуби една важна работа

Извадок од книгата „Соломон говори“ во кој се зборува за љубовта како суштина на животот.

Бидете силни и заминете: Во што се состои животната вистина?

Кратка поема која ќе ве замисли и ќе ве исполни со енергија да го зграпчите секој нов ден.

10 животни лекции од Конфучие кои ќе ви го променат погледот кон светот

Конфучите ги учел луѓето како да ги негуваат меѓусебните односи со помош на искреност и правда.