Мајорка | Кафе пауза

Деија: Шпанско прибежиште за уметници

Честопати, слушајќи ги приказните за патниците, ќе слушнете дека ова село е опишано како весела, хипи, боемска оаза. На прв поглед, навистина изгледа така, па дури и на втор.

Прекрасна рустична вила на Мајорка

Сѐ на сѐ, преубава вила која асоцира на одличен одмор.

Куќа од камен покрај море на Мајорка

„Десет години сонував за тоа, пет години го барав совршеното место, две години работев на тоа, уште две години ја градев и сега конечно е готова, “ вели Александре Де Бетак, сопственик на оваа прекрасна куќа.