времиња | Кафе пауза

Книга: „Љубов“ – Лоранс Плазне

Роман кој ќе ве одведе во други времиња и светови...
Датум: 22 окт 2014
, Автор:

Некогаш… и сега

Некогаш многу одамна, момите излегувале на сред село, да наполнат вода во бардето, и така си се бендисувале со момчињата (исто како во приказните). Убавини. Селски носии, марама околу главата и цвет над увото. Природа. Само лицето ѝ го гледа и се заљубува...
Датум: 09 јун 2013
, Автор:

Траги-комедии

Колку сè она што го гледаме на телевизија, го читаме по весници и книги, потсвесно влијае на нас? Колку и како вистинските вредности биле погрешно вреднувани во минатото и денес?
Датум: 27 јан 2013
, Автор:

Девојки во четири годишни времиња

Фотографот Ilya Rashap е креатор на една прекрасна колекција од девојки, обоени според годишните времиња. Уживајте.