виолетова боја | Кафе пауза

Виолетова боја – идеален избор за декорација на дневната соба

Виолетовата боја отсекогаш била една од поинтересните бои за декорација на централниот дел од домот – дневната соба.
Датум: 01 окт 2021
, Автор:

10 фотографии што докажуваат дека виолетовата и сивата боја се совршен спој во уредувањето на домот

Погледнете колку добро изгледа комбинацијата на виолетова и сива боја кога станува збор за дизајн на ентериерот.

15 примери како да ја вклопите виолетовата боја во вашиот животен простор

Виолетовата боја е создадена од комбинација на топла и енергична црвена и ладна сина боја и ги има својствата на двете бои.

Зошто ниту едно национално знаме нема виолетова боја?

Дали знаевте зошто виолетовата боја денес може да се пронајде само на 2 знамиња создадени во 19-от век?