Ошо | Кафе пауза

Како да пронајдете радост во секој момент од животот?

Прочитајте ја пораката на Ошо, еден од најпознатите духовни учители.

Прочуениот индиски духовен водач Ошо тврди дека „F*ck“ e најубавиот збор во англискиот јазик

Еден од најинтересните зборови во англискиот јазик е зборот „f*uck“. Тоа е навистина еден магичен збор: само слушајќи го неговиот звук тој опишува болка, задоволство, омраза и љубов.

Ошова медитација за дишење низ чакрите

Оваа медитација Ошо ја создал за луѓето кои се доста активни во текот на денот и немаат многу време за да седат мирно.

Мистериозната мудрост на Ошо: Она што го нарекувате љубов не е љубов, туку одложен секс

Што би рекол мистикот Ошо за оваа необјаснива појава? Тој има едно сосема поинакво гледиште за љубовта...

Ошо објаснува зошто бракот може да ви го уништи животот

Мислењето на Ошо за оваа тема навистина ќе ве натера да размислите. Тој го објаснува проблемот со бракот, како тој станал бојно поле и зошто бракот значи дека не знаете како да бидете сами.

15 цитати од Ошо кои ќе ве натераат да размислите за животот, љубовта и среќата

Ошо бил духовен учител кој патувал низ светот и зборувал за свесноста, љубовта и како да живеете исполнет живот.

Индиски гуру открива зошто браковите се несреќни: Сите ние сме обични просјаци за љубов!

Тој одамна ја опишал и човечката потреба за љубов, на сосема друг начин од оној кој нам ни е познат.

10 мудри совети од индиски гуру кои ќе ви ја разбудат свеста

„Смеењето е исто толку свето како и молитвата.“