26 февруари 2019 | Кафе пауза

Дали спонтаноста е подобра од организирањето?

Организираните луѓе се гордеат со тоа што секогаш знаат што и кога треба да направат нешто...

4 златни правила за подобар квалитет на животот

Кога станува збор за квалитетот на животот, веројатно секојдневно слушате како треба да прифатите здрави навики, да се храните здраво и да се активирате.

Дали пастата за заби ја зголемува отпорноста на антибиотици кај бактериите?

Вообичаениот антибактериска состав на пастите за заби и течностите за плакнење на устата можеби предизвикува отпорност на антибиотици.

3 грешки што имаат лошо влијание врз здравиот изглед на вашата кожа

Постојат безброј митови за убавина, а многу жени едноставно ги прифаќаат и споделуваат иако се штетни.

6 прашања коишто учтивите луѓе не ги поставуваат

Понекогаш секој може да постави непристојно прашање, дури и кога не сакал да го навреди соговорникот.

Инстаграмџијата Димитрија Ристевски ја споделува својата љубов кон планините

„Мојот живот, мојата страст, се планините, тие се мојот најголем животен учител.“

Како да го организирате вашето домашно опкружување за подобро ментално здравје?

Погледнете како правилно да го организирате вашиот дом и како да го подобрите вашиот живот.

Нов луд тренд: Вежбање јога со алпаки

Часовите по јога со алпаки можеби ќе бидат новиот луд тренд во сферата на здравиот живот.

5 начини на кои љубовта кон себе ќе ви помогне да го преболите раскинувањето

Најдобриот начин да ја преболите неуспешната врска е да почнете целосно да се сакате себеси.

Што претставува духовната зрелост?

Повеќето луѓе ја дефинираат зрелоста како собирање искуства кои доаѓаат со процесот на стареење, но ова не е вистина.

Зошто кучињата не смеат да јадат калинки?

Денес калинките се сметаат за суперхрана за луѓето, но дали се добри и за вашите крзнени пријатели?