Божиќни цветни декорации

Божиќните цвеќиња се симбол за веселост, љубов, убавина, надеж и „виновници“ за будењето нежни емоции во човечките срца.
Датум: 05 јан 2012
, Автор:

Волшебен природно осветлен блескаво-син брег

Биолуминесцентноста претставува продукција на светлина од страна на живите организми како резултат на хемиска реакција. Погледнете ја оваа прекрасна блескаво-сина појава во водите на езерото Гипсланд во Австралија.

Портрет изработен од 3,2 милиони точки

Со над 3 милиони точки и само еден рапитограф, уметникот Мигуел Ендара насликал портрет на својот татко.
Датум: 05 јан 2012
, Автор:

Сиромашните луѓе се почувствителни од богатите

Сиромашните луѓе побрзо го препознаваат страдањето на другите луѓе и повеќе го покажуваат нивното сочувство, во однос на оние од средната и високата класа, вели едно ново истражување.

Компресирана маичка

Дали ви се има случено кога сте некаде на пат, да не можете да се донесете назад поради многуте парчиња облека што сте ги купиле?

Удобна фотелја за целосна релаксација

Креирана од московскиот дизајнер Томпсон Томпсон, оваа удобна фотелја т.н. „Cocoon“ (кожурец) е совршена за одмор, релаксација и ви дава повод да поминете малку време сами со себе.