13 декември 2018 | Кафе пауза

ТВ серија: Ноќни летачи (Nightflyers)

Група научници тргнуваат во вселенска мисија да пронајдат мистериозен вонземјански брод

20 историски факти што ќе ја променат вашата перспектива за минатото

Иако најверојатно сте ја мразеле историјата на училиште, морате да признаете дека таа е полна со неверојатни и шокирачки приказни.

4 знаци дека е време да прекинете некое пријателство за ваше добро

За жал, повеќето пријателства не траат подолго од неколку години...

Како се разликува модерниот човек од нашите предци?

Научниците и археолозите успеале да научат многу за нашите предци благодарение на фосилите и географските откритија од развојот на дарвиновата теорија за еволуцијата.

4-те хороскопски знаци што ги очекуваат големи промени во 2019 година

4 хороскопски знаци што следната година конечно ќе искусат големи промени во животот, и тоа сите ќе бидат на подобро.

20 животни лекции што секој треба да ги научи пред да наполни 20 години

Дури да наполните 20 години, вашите мислења и погледи ќе се променат, и тоа не само еднаш.

Како влијае стресот за време на бременоста врз детето?

Не можеме да негираме дека стресот е нормален дел од животот, а периодот на бременоста не е исклучок.

Момче чија девојка страда од анксиозност споделило како се справува со нејзината болест

Постојат многу митови и недоразбирања кога станува збор за менталното здравје.

Фотографии од 50-тите и 60-тите кои докажуваат колку се променило божиќното украсување во домовите

Иако божиќните елки се во центарот на вниманието, постојат многу други начини да го украсите вашиот дом во овој период.

15-те најпопуларни божиќни книги според корисниците на Гудридс

Ако барате приказна која ќе ве стопли во овие ладни денови, погледнете ги омилените празнични книги на корисниците на Гудридс.