03 јули 2018 | Кафе пауза

Колачиња со чоколади и бадеми на кои е тешко да им одолеете

Домашни колачиња од бадеми и чоколади со мала количина шеќер

Најдобрите вежби за деца кои поминуваат премногу време пред екран

Сигурно имате помислено дека користењето на технологија од страна на децата излегува од контрола.

10 приватни острови што можете да ги изнајмите на Airbnb

Ако навистина сакате да избегате од секојдневната гужва, приватните острови се идеалното решение за вас.

5 навики што ќе ви помогнат да живеете подолг и посреќен живот

Досега не сме откриле „фонтана на младоста“ и нема да живееме вечно, но постојат некои навики кои ќе ви помогнат да живеете подолго.

7 нешта што секогаш им се привлечни на жените

Мажите пораснале со верување дека секогаш треба да изгледаат незаинтересирано, без емоции и да не ризикуваат да се претстават како „слаби“.

Неверојатни историски изуми што се изгубиле низ времето

Можете ли да си замислите живот без смартфони и Интернет? Како би изгледал светот ако никогаш не биле измислени?

Што е интуитивно јадење и зошто е подобро од која било диета?

Принципите на интуитивното јадење не наликуваат на ниту една диета. Според нив ограничувањето на храната е неефективен и нездрав начин на слабеење.

Нов вештачки јајник е можеби решението за неплодност по рак

Ова откритие можеби ќе го поплочи патот кон решение за неплодноста кај жените што преживеале рак.

Одберете еден ангел и добијте порака за вашата душа

Ангелите нè уверуваат дека постои позитивна страна на сè што ни се случува, и дека можеме да направиме многу нешта со цел да создадеме мирна состојба во нашиот живот.

Моќта на шминката во азиските држави

Откако се прославија социјалните мрежи, култот на убавина стана толку важен што многу луѓе одат предалеку само за да изгледаат убаво на Интернет.

7 прашања што секоја жена сака да ги чуе од својот партнер

Секоја жена сака да знае дека мажот со кој е во врска е заинтересиран за нејзиниот живот, дека сака подобро да ја запознае и дека може да разговара со неа на сите теми.

7 морничави кожни болести за коишто веројатно немате никогаш слушнато

Со цел да препознаете некоја кожна состојба кај себе или да му помогнете на некој друг да ја открие, прочитајте дел од помалку познатите болести за коишто ретко се зборува.