14 септември 2012 | Кафе пауза

Хорор филмски маратон

Почнувајќи од познатиот Фреди Кругер, па сè до класичните приказни за сериски убијци, духови и вонземјани, погледнете ја оваа листа од неколку понови одлични хорор-филмови.

Пилинг од кафе, мед и маслиново масло

Благодетите на кафето се многубројни, а во комбинација со мед и маслиново масло ќе добиете одличен ексфолијант. Ја чисти и освежува кожата, а исто така е природен антиоксидант...
Датум: 14 сеп 2012
, Автор:

Мажите и жените навистина го гледаат светот различно

Очите на мажите се многу поосетливи на мали детали и објекти кои се во движење, додека пак жените се поперцептивни на промени на боите...

Мудри совети за животот од светските музички хитови

Извадоци од неколку светски музички хитови кои имаат за цел да ви пренесат по некоја мудрост за животот...

Се раздвижи светот на Бенкси

Неколку од најпознатите графити на мистериозниот стрит артист, оживеаја и преку GIF анимации...
Датум: 14 сеп 2012
, Автор:

„YOLO“ – новата хит кратенка и нејзините смешни варијации

Таа е новиот американски акроним за фразата „Само еднаш се живее“ (You Only Live Once). Нејзини пионери се твитерџиите. :)
Датум: 14 сеп 2012
, Автор: