Пустинскиот Менхетн во Јемен

Градот Шибам кој се наоѓа во централно-западниот дел на областа Хадрамаут во Јемен е надалеку позната по своите облакодери изградени со помош на цигли од кал.

Љубовници или партнери од навика?

Понекогаш е навистина тешко да останете поврзани. Со текот на времето многу парови престануваат да му даваат приоритет на времето поминато заедно и од љубовници полека стануваат партнери од навика.
Датум: 31 авг 2012

Светот според Оскар Вајлд

„Кога љубовта престанува, слабите лелекаат, силните веднаш пронаоѓаат нова, а паметните одамна имаат резервна.“
Датум: 31 авг 2012
, Автор:

Утрински проверки на телото кои можат да ви го спасат животот

Кратки проверки за жени кои можат да помогнат при забележувањето на најраните симптоми од опасни болести...

Хипстерите од Оз

Графичкиот дизајнер Џордан Роланд изработил серија илустрирани хипстер-верзии на популарните ликови од „Волшебникот од Оз“.
Датум: 31 авг 2012
, Автор: