Престанете да се помирувате и почнете да живеете живот со цел

Постојат милиони луѓе кои не си поставуваат цели...

Што сака секој хороскопски знак од животот?

Ќе откриете дека сите ние имаме слични цели. Обично овие цели се поврзани со три исти теми – семејство, дом и кариера.

5 причини зошто уште веднаш да почнете да работите за вашиот живот од соништата

Многу од нас наоѓаат разни изговори за да не го прават она што навистина го сакаат. Премногу е тешко, изгледа невозможно...

53 работи што можете да ги направите во животот наместо да имате деца

Некои луѓе едвај чекаат да го започнат своето семејство, но сепак овој живот не е за секого.

Променете само еден збор за конечно да ги исполните сите новогодишни одлуки

Промената на овој збор ќе ве мотивира и ќе ви помогне полесно да ги исполните вашите новогодишни одлуки.

Направете ги овие нешта до крајот на 2017-та година и очекувајте унапредување во 2018-та!

Доколку имате планови, сакате да напредувате – подгответе се да направите неколку клучни чекори во финишот на годината.

Боб Проктор: Со правилно поставување на целите можете да остварите сѐ што ќе посакате!

Сите ние во себе имаме потенцијал да креираме онаков свет каков што сакаме.

Зошто не треба да им ги кажувате вашите цели и соништа на другите?

Најдобриот начин да ја избегнеме негативноста во нашите врски, цели, планови или општо во животот, е да внимаваме што споделуваме со другите.

11 реалистични цели кон кои сите ние треба да се стремиме

Трошете повеќе време правејќи го она што е навистина важно – гледање филмови и серии.

5 причини зошто не треба да ги објавувате вашите цели и успеси на социјалните мрежи

Животот е доволно тежок сам по себе и не треба дополнително да си го комплицираме.

Зошто никогаш не треба да се откажете од вашите соништа?

Постојат 10 силни причини зошто никогаш не треба да престанете да верувате во вашите соништа.

Како да си поставите цели што ќе можете да ги постигнете без разлика на сѐ?

Нејасните цели водат кон нејасни активности, а сето тоа води до нејасни резултати.