стоицизам | Кафе пауза

Неколку совети од стоицизмот за пребродување на тешките времиња

Не можете да ги одбегнете тешките времиња и тешките ситуации, но дефинитивно може да се справите со нив!

10 стоички цитати што ќе ве поттикнат да размислувате за животот

Наместо да се движат кон задоволство и да избегнуваат болка, стоиците знаат дека секој момент треба да се третира според тоа што го носи.

3 лекции од „Прирачникот за живеење“ на легендарниот стоик Епиктет

„Прирачник за живеење“ на стоичкиот филозоф Епиктет се смета за една од најголемите стоички класици.