Сицилија | Кафе пауза

Дали Сицилија набргу ќе биде поврзана со мост со континентална Италија?

Доколку се реализира, се очекува мостот да чини неколку милијарди евра, а кога ќе биде завршен тој ќе се протега во должина од 3,5 километри.

Спектакуларните ерупции на вулканот Етна

Планината Етна е висока 3.329 метри, но нејзината висина се намалува со зголемувањето на вулканските ерупции. Два пати поголем од Везув, Етна е најголемиот активен вулкан во Европа.
Датум: 08 јун 2012