неплодност | Кафе пауза

Лековити билки што ќе ви помогнат во борбата против неплодноста

Поради брзиот начин на живот, жените често се соочени со хормонална нерамнотежа која предизвикува нередовна менструација, па дури и стерилитет.

Една од главните причини за неплодноста е всушност сексот

Неплодноста станува сè поизразен здравствен проблем, а листата со причини како да нема крај.

7-те најчести фактори што можат да предизвикаат неплодност

Добрите вести се што во поголемиот дел од случаите, проблемот може да се реши.

Се роди првото бебе од успешна трансплантација на матка од мртов донор

Научниците одамна се обидуваат да им помогнат на жените кои или се родени без матка, или ја изгубиле поради медицински причини.

Нов вештачки јајник е можеби решението за неплодност по рак

Ова откритие можеби ќе го поплочи патот кон решение за неплодноста кај жените што преживеале рак.

8 работи за неплодноста за коишто никој не зборува

Жените кои не можат да забременат поминуваат низ многу тежок период и постојано се преплавени со емоции, како што се осаменост, загуба и самоомраза.