07 јануари 2019 | Кафе пауза

Маслени слики со повеќе слоеви го визуализираат движењето во зафатените градови

Од луѓе кои брзаат да го фатат автобусот, па сè до полни кафетерии, секоја слика содржи слоеви кои прикажуваат движење низ просторот и времето.

Се роди првото бебе од успешна трансплантација на матка од мртов донор

Научниците одамна се обидуваат да им помогнат на жените кои или се родени без матка, или ја изгубиле поради медицински причини.

Уникатниот начин на којшто Бил и Мелинда Гејтс ги донесуваат нивните новогодишни цели и одлуки

Бил Гејтс ја разгледува годината што поминала и размислува за најголмите успеси и што можел да направи подобро.

Неверојатно детално изработени уметнички дела што изгледаат како фотографии

Потребен е специјален талент за да можете да цртате со таква прецизност, што луѓето кои ја гледаат вашата уметност ќе почнат да се сомневаат во своите очи.

5 секојдневни навики кои всушност се главни виновници за вашиот умор

Ако мислите дека исцрпеноста е нешто со што мора да живеете и од што не можете да се ослободите, размислете повторно!

Како близначките души се лекуваат едни со други?

Кога ќе забележите дека вашата близначка душа е драматична, раздразлива, досадна, зависна, премногу чувствителна или исплашена, гледајте го тоа како огледало.

Инстаграм интервју: Посетете го чудесниот свет на Мартина

Како да ја препознаете Мартина на Инстаграм? По живите бои, секако!