немирни | Кафе пауза

Не кршете им го духот: Според науката, немирните деца израснуваат во најсреќните возрасни

Иако секој родител има желба детето да му биде совршено, мирно и послушно во секој момент, психолозите нагласуваат дека тоа не влијае добро на развојот на детето.

Зошто треба да ве радува ако имате немирни деца?

Тие всушност имаат квалитети поради кои заслужуваат почит и треба да ве радуваат како родители.