лаење | Кафе пауза

Зошто кучињата им лаат на некои луѓе, а на други не?

Кучињата се секогаш во режим на тревога кога ќе се појави некоја непозната личност. Тие понекогаш веднаш почнуваат да 'ржaт или да им лаат на некои луѓе, а на други не.

Што значат различните лаења на вашето куче?

Можеби ќе ве изненади фактот дека кучињата разбираат околу 165 човечки зборови.

Зошто кучињата се толку среќни кога ќе нè видат?

Се враќате од некое место каде сте поминале кратко време, ја отворате вратата, и вашето куче трча кон вас како да не ве видело со години. Еве зошто.

Белградски папагал научил да лае како куче

Си замислил дека е пес, па започнал да ги имитира неговите четириножни пријатели. Е тоа е папагалската работа! :)

Речник на кучешкиот јазик

Вашето прекрасно мало пријателче не го знае јазикот кој вие го зборувате, но тој и понатаму се обидува да комуницира со вас.