животни искуства | Кафе пауза

5 тешки животни искуства кои ќе ве направат посилни

Нормално е тоа што сакате да се сокриете од светот кога ќе поминете низ тежок период, но наместо тоа, таквото искуство би требало да го искористите и да научите од него.

Проблематично детство, болно раскинување: Ослободете се од непотребниот емотивен багаж!

Време е да ги оставите лошите искуства, трауми и неправди зад себе и да зачекорите кон среќниот и исполнет живот!

Запознајте го 37-годишниот Норвежанец кој ги посетил сите 198 држави во светот

Норвежанецот Гунар Гарфорс дефинитивно спаѓа во групата исклучителни луѓе. Тој има 37 години и веќе ги посетил сите 198 држави во светот.

Од каде потекнуваат нашите стравови и фобии?

Дали гените се главните причинители на нашите стравови или животните искуства се вистинските виновници за нивната појава?

Како да бидете помудри од останатите луѓе?

За да бидете мудри треба само да ги разберете најдобрите психолошки студии.

Како да ги откриете своите приоритети?

Кои вредностите го дефинираат вашиот живот и ве мотивираат да работите на личниот напредок?