Бакнувачи, внимавајте: 7 болести кои се поврзани со мононуклеозата

Сериозни здравствени нарушувања кои може да настанат само поради еден бакнеж.

Дали знаете што е канцелариски вирус?

Колку и да ги избегнувате колегите, заедничкиот отворен простор придонесува за ширење на вирусот.

10 застрашувачки болести кои се речиси искоренети благодарение на вакцините

Не може да се негира фактот дека појавата на многу заразни болести е намалена по појавата на вакцините.

Вирус кој е поопасен и од ХИВ: Нема симптоми, а можеби веќе го имате и без да сте свесни

Станува збор за група вируси кои влијаат на кожата и мембраните кои го обвиваат телото, како на пример, грлото на матката, анусот, устата и грлото.

Како настинката навистина се пренесува?

Еден од водечките истражувачи Рон Еклс изјавил дека настинката не треба да застане на патот на романсата бидејќи таа не може да се пренесе преку бакнеж.

Природни препарати за лечење на синусите

Постојат многу билки и плодови кои можат да ви помогнат да го намалите воспалението и кои истовремено го намалуваат ризикот од повторно појавување на овие состојби.

Дали ниските температури предизвикуваат настинка?

Дали е доволно да се облечете во нешто потопло за да се заштитите од настинката?

6 домашни лекови за спречување настинка

За да може полесно да се изборите со кивавица, кашлање, болка во грлото и зголемена температура, би требало да јадете кисела зелка и лук, а домашната аптека да ја збогатите со ајдучка трева, ким, липа, шипка, мед...
Датум: 17 ное 2011
, Автор: