18 јуни 2018 | Кафе пауза

3 причини зошто дарувањето крв е добро за вашето здравје

Во светот се донираат 92 милиони дози крв годишно а со едно дарување можат да се спасат 3 животи.

5 причини зошто сретнувате одредени луѓе во вашиот живот

Луѓето се појавуваат во вашиот живот со причина, само на краток период, или остануваат со вас целиот живот.

10 чудни, но реални нешта што ни се случуваат кога се вљубуваме

Научниците долго истражуваат за да откријат зошто нашето однесување се менува кога сме вљубени.

Прашања кои ќе ви помогнат да откриете дали сте родени во погрешна деценија

Можеби секој ден наоѓате причини зошто би се вклопите подобро во 80-тите...

6 неоспорливи знаци дека ви дошло време за годишен одмор

Секојдневниот стрес води кон физичко и психичко опаѓање, па затоа и сите ние одвреме-навреме мораме да земаме подолг одмор за да се одмориме и наполниме со енергија.

7 психолошки правила што можат да ви го подобрат животот

Луѓето се чувствуваат посреќно ако се охрабрени да живеат со позитивна психологија.

Прекрасни фотографии од татковци кои за прв пат си ги гледаат ќерките во венчаница

Не постои нешто поубаво од врската помеѓу таткото и ќерката – таа е засекогаш неговото мало девојче, без разлика на годините.

Бездомник станал милионер градејќи плажи во дворовите на луѓето

Понекогаш не знаете кој е вашиот повик сè додека не ве пронајде. Барем ова бил случајот со Ерик Вајт.

9 начини за природно ослободување од влакната на лицето

За среќа, отстранувањето на влакната од лицето не мора секогаш да биде болно.

Тест: Вметнете ги сите важни луѓе и работи во овие кругови и откријте дали сте на добар животен пат

Дали некогаш се чувствувате како нешто да не е во ред во вашите односи со семејството, пријателите или работното место? Решете го овој тест, за да ја вратите рамнотежата во животот.

Неверојатни илустрации од хороскопските знаци претставени како божици

Нема потреба да верувате во астрологијата за да уживате во овие неверојатни илустрации.