11 мај 2017 | Кафе пауза

ТВ серија: Драги белци (Dear White People)

На колеџ каде што претежно има белци, група од разновидни студенти се борат против расизмот и другите форми на дискриминација

Врската помеѓу часовите во денот и вашето здравје: Крвниот притисок е највисок во 8 часот наутро

Научете како функционира вашиот внатрешен часовник за да знаете што би требало да правите во одреден период од денот, а што да одбегнувате...

Зачудувачки придобивки од озборувањето

Ако озборувањето е едно од вашите „забранети задоволства“, можно е да имате и некои придобивки од него.

Зошто е прекрасно да се биде во врска со пречувствителна жена?

Бидете добри со неа, ценете ја и надевајте се дека никогаш, никогаш нема да ја изгубите бидејќи жена како неа, не се наоѓа лесно!

6 работи кои се случуваат секогаш кога ќе одглумите оргазам

Глумењето можеби ќе му го зголеми егото на вашиот партнер во моментот, но секс терапевтите тврдат дека и двајцата многу пропуштате со тоа.

10 митови за забите во кои луѓето порано цврсто верувале

Сигурно сте слушнале некои од овие митови, па можеби дури и сте применувале некои од нив мислејќи дека им правите добро на вашите заби.

Компанијата „Орео“ ќе ви плати половина милион долари ако смислите нов вкус за познатите колачиња!

За да се пријавите, објавете ја вашата идеја на Инстаграм или Твитер со тоа што ќе ги употребите хаштаговите #myoreocreation и #contest .

9 ризици кои секој треба да ги преземе барем еднаш во животот

Многу луѓе сметаат дека ризиците се опасни и дека треба да се избегнуваат. Можеби и вие го мислите истото, а можеби пак, сметате дека се нешто добро.

Нежната страна на Магичниот Мајк: Ченинг Тејтум ги искажува емоциите кон ќерка му во искрено писмо

Иако ќерка му има само 3 години, Ченинг Тејтум отворено ги изразува неговите желби и надежи за нејзиниот иден љубовен живот.

10 изненадувачки работи кои се кријат во Бакингемската палата

Иако туристите можат да влезат во Бакингемската палата и да прошетаат низ 19-те простории кои се отворени за јавноста, сепак овде се кријат многу простории кои се само за членовите од кралското семејство.
12