21 април 2012 | Кафе пауза

Романтичното цветно кралство во Јапонија

Цветните дрвја Вистерија, познати како фуџи во Јапонија, се многу популарни во оваа земја. Едно од најубавите места на кои можете да ги видите овие дрвја е Цветниот Парк Ашикага, кој се наоѓа во јапонскиот град Ашикага.

Неодолив шлаг од кафе

Вкусен спој на вашиот омилен напиток и еден универзален десерт...

Потеклото на најпознатите плоштади

Плоштадите се места каде што луѓето се среќаваат, прават бизнис зделки, се дружат или дискутираат за политика. Овие места ја комбинираат историјата на градот со моменталната атмосфера.
Датум: 21 апр 2012

Оптички илузии со Дизниевите анимирани филмови

Роуан Стокс Мур ја прикажува суштината на Дизниевите анимирани филмови на мошне необичен начин, преку постери кои се исполнети со оптички илузии, така што секој во себе крие по два кадри од филмот.