човекови права | Кафе пауза

3 работи на кои треба да обрнеме внимание во борбата за половата еднаквост и феминизмот

Феминизмот се дефинира како обид да се достигне политичка и социјална еднаквост на мажите и жените.

10 мотивирачки цитати од Мартин Лутер Кинг

После долгите скандали, политичкото клеветење и омразата кон неговите проповеди, важно е да се навратиме на неговите зборови како една форма на просветлување.
Датум: 16 јан 2016

Шокантни реклами со силна порака

Секој од овие рекламни постери носат силна предупредувачка порака во нив. Можеби дел од нив ќе ви изгледаат и малку брутално, но сепак токму тоа ја дава силата на пораката која се обидува да ја поправи, понекогаш, суровата реалност.
Датум: 09 ное 2010
, Автор: