поштар | Кафе пауза

Краток анимиран филм: Вселенскиот поштар Џони

Погледнете го ова интересно видео кое ќе ви ја покаже негативната страна на мрзливоста, невниманието и негрижата и последиците кои можат да произлезат од нив.

Поштарот кој изградил палата

Оваа приказна започнува во 1979 година, кога Жозеф-Фердинанд Чевал (1836-1924), работел како рурален поштар во југоисточниот дел на Франција...