орангутан | Кафе пауза

Моќна божиќна реклама е забранета во Исланд, под изговор дека е „премногу политичка“

Дали оваа реклама навистина не заслужува да биде покажана на што поголем број луѓе ширум светот? Погледнете го видеото и одлучете самите!

Верното пријателство помеѓу кучето Роско и орангутанот Сурија

Чудно, но и прекрасно пријателство помеѓу куче и орангутан, кои откако случајно се запознале, станале најверни пријатели.

Орангутан бакнува мало момче в уста

Кога момченцето ги залепило усните на стаклото, за возврат добило повеќе одошто очекувало. Џиновскиот орангутан веднаш возвратил на невиниот детски бакнеж, односно ја изимитирал неговата постапка.

Снаодлив орангутан се брише со мокра крпа за да се спаси од горештината

Бришејќи се со мокра крпа, овој орангутан знае точно како да се справи со летните горештини.