Монголија | Кафе пауза

Колку потомци на Џингис Кан има денес во светот?

Според легендите, Џингис Кан имал толку многу љубовници и деца што денес најверојатно низ Евроазија шетаат милиони негови потомци, но дали тоа е навистина така?

Монголија – заборавен и изолиран рај

Монголските пејзажи изгледаат како таму никогаш да не живееле луѓе.