Монголија – заборавен и изолиран рај

Монголија е деветнаесетта најголема држава во светот, а населена е со само 2,7 милиони жители. Ако се знае дека преку еден милион од нив живеат во главниот град Улан Батор, јасно е дека најголемиот дел од земјата е празен.

Таа празнотија е прекрасна. Може да ве натера да гледате во неа без да ви даде можност да се насочите кон нешто друго.

Монголија - заборавен и изолиран рајМонголија - заборавен и изолиран рај

Монголските пејзажи изгледаат како таму никогаш да не живееле луѓе. Тоа веројатно е така затоа што оној мал број луѓе кои се движат по овие прекрасни предели кон нив се однесуваат со почитта која ја заслужуваат. Тоа воглавно се номади – будисти кои живеат во хармонија со природата, а таа им возвраќа на ваков начин…

Монголија - заборавен и изолиран рај Монголија - заборавен и изолиран рај Монголија - заборавен и изолиран рај Монголија - заборавен и изолиран рајМонголија - заборавен и изолиран рај Монголија - заборавен и изолиран рај Монголија - заборавен и изолиран рај Монголија - заборавен и изолиран рај

За авторот
Го интересираат општествените науки и сето она што ја истражува повеќедимензионалноста на светот и човековото однесување, но од тоа само правото му е професија. Вљубеник во филмот, фотографијата, читањето и сите спортови на овој свет. Пишувањето му е задоволство кое му овозможува да биде во контакт со нив секој ден.

Поврзани содржини

Остави коментар