Ако мажената жена изгледа добро и покрај нејзината возраст: Еве кој е заслужен за тоа!

Ако мажената жена изгледа добро и покрај нејзината возраст: Еве кој е заслужен за тоа!

Ако мажената жена изгледа добро и покрај нејзината возраст, морате да му дадете признание и да му подадете рака и на нејзиниот сопруг. Погледнете го гордо во очи. Тоа делумно е и негова заслуга.

Ако мажената жена изгледа добро, и покрај нејзината возраст: Еве кој е заслужен за тоа!

Со тоа што тој не ѝ приредувал непријатни ситуации, не ѝ ги наметнувал неговите обврски, не ја обвинувал, не ја критикувал, не повишувал тон и не употребувал груби зборови, направил таа да се чувствува посреќно.

Ја прегрнувал, ја бакнувал и ѝ пружал љубов. И давал комплименти и пофалби. Ја штител од опасности. Ја тешел, кога била загрижена. И благодарение на неговото добро однесување, тој има убавица покрај себе.

Во 40-тите години на жената тоа е најочигледно! Сопругата на пристојниот маж е убава, елегантна и спокојна. Таа седи и се насмевнува, или работи нешто со задоволство. Или едноставно се шета со сопругот за рака навечер, а сите останати мажи му завидуваат. Тие помислуваат: „Зошто мојата сопруга не изгледа вака?“.

Покрај секоја мажена, возрасна убавица, стои тој на кој таа му подава рака – нејзиниот сопруг.

Се разбира, има и убави дами кои се сами, а веројатно има и жени кои се во несреќен брак, кои сепак успеале да ја сочуваат убавината и достоинството. Но, тие сепак се ретки.

Мора да ја негувате љубовта кон вашата сопруга уште од почетокот од бракот и тогаш сигурно ќе имате убава и паметна жена покрај себе. И сите ќе речат: „Тој имал среќа да ја има оваа жена покрај себе!“.

Можеби и имал среќа, но тоа е заслуга и на мудриот и добар сопруг. Изгледот на жената многу зависи од неговото однесување кон неа. Со добри зборови, жените сјаат и се подмладуваат од убавите зборови, а од силните прегратки стануваат неодоливи. Бакнежите, пак, ги прават уште поубави и подобри…

Изгледот на жената секогаш може да укаже и на тоа каков сопруг таа има покрај себе, таков кој ѝ пружа љубов и поддршка или ја навредува и омаловажува.

Сакајте ги вашите сопруги, затоа што има една американска поговорка која вели: „Happy wife – happy life!“ („Среќна сопруга – среќен брак!“).

Можеби сакате да прочитате и дека начинот на кој вашиот партнер ви искажува љубов покажува колку тој ве цени.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Смислата на животот ја бара преку уметноста и креативноста. Пишувањето е нејзино секојдневие.

Поврзани содржини

Остави коментар