05 август 2017 | Кафе пауза

Немојте да го испуштите најголемиот и најсветлиот дожд од метеори

Овој феномен е познат како метеорски дожд Персеиди и се случува секоја година помеѓу 17-ти јули и 24-ти август.

3-те најважни откритија во животот: 1%, племето и системот

Постојат нешта кои ги додаваме во себе со цел да станеме подобра личност, а постојат и нешта кои ги отстрануваме со истата цел.

Есенцијално масло кое ги намалува симптомите на деменција

Есенцијалното масло од маточина се користело како природен лек со векови. Тоа помага во борбата со несоница, мигрена, анксиозност и уште многу други проблеми.

Науката ги одбра најпривлечните мажи

Иако најчесто станува збор за вкус, според науката речиси e невозможно да го тргнете погледот од овие момци.

Та-та: Крпа за гради која жените ја обожуваат

Овие крпи, кои се измислени од Ерин Робертсон, конечно го решаваат проблемот со потењето под градите.