Алкатраз | Кафе пауза

Европскиот Алкатраз: Затвор во Медитеранот од кој никој досега не успеал да избега

Таму богатите криминалци можеле да поткупат чувари за да им доделат своја ќелија, раскошни оброци и други придобивки.

Најпознатите криминалци во историјата

Нема некој кој не слушнал за Ал Капоне, но дали знаете за што всушност бил обвинет овој гангстер? Или кој се крие зад прекарот „Били Кид“? Ова се најпознатите криминалци кои човештвото ги памети.
Датум: 27 сеп 2012