11 ноември 2021 | Кафе пауза

Лапис лазули – мистичниот камен на мудроста и небесата

Ова е еден од најбараните камења во историјата на човештвото. Во средновековното сликарство само облеката на Богородица можела да биде насликана со пигментот од овој камен. Прочитајте повеќе за духовното значење на лапис лазули.

Денес е 11 ноември: Поврзете се со универзумот и замислете си желба!

Затворете ги очите за миг и замислете си желба, сигурни сме дека универзумот ќе направи сè за да ви ја оствари!

Истражувачите го откриле идеалното време за тренинг во вечерните часови

Ако сте љубители на тренинг во вечерните часови, ова е задолжително четиво за вас.