26 јануари 2019 | Кафе пауза

Вкусно и здраво домашно чоколадо

Иако можеби нема да изгледа како купечкото, со овој рецепт можете да направите вкусно и здраво чоколадо без шеќер, масти и адитиви.

Надреални фотоманипулации што ја тестираат логиката

Дигиталниот артист од Малезија, Зулкарнаин Исмаил, е еден од уметниците чии дела ќе ве натераат да ги погледнете два пати.

Одлични совети за убавина за девојките со тенки усни

Иако денес можете да добиете полни усни со разни зафати и процедури, понекогаш воопшто нема потреба од тоа.

Важни нешта што треба да ги знаете за хроничната несоница

Иако ова нарушување има влијание врз луѓе кои воопшто не можат да спијат, хроничната несоница вклучува и симптоми кои траат подолг период.

Кабина за планинари во Норвешка која е склопена како 3Д сложувалка

Изморените планинари кои шетаат низ арктичкиот терен на северна Норвешка ќе имаат ново место за одмор.

5 едноставни правила од лекарите за одгледување здраво дете

Работата на родителите е да останат смирени и да ги направат само најнеопходните нешта за да го задржат здравјето на детето.