08 септември 2018 | Кафе пауза

Неверојатен бел храм во Тајланд што ги претставува рајот и пеколот

Ват Рон Кун или познат како белиот храм во Тајланд е изграден со многу едноставна идеја. Креаторот Чалермчаи Коситпипат сакал да го создаде најубавиот храм на светот.

8 нешта што не смеете да ги правите по царскиот рез

Како и по секоја операција, така и по царскиот рез е важно да одморате и да му дадете време на телото да закрепне.

4 трендови што официјално не се во мода оваа есен: Еве што да носите наместо нив!

На сите добри нешта им доаѓа крајот. Ова најмногу важи во светот на модата кој постојано се менува.

5 знаци дека сте во врска со личност која сака да ве контролира

На почетокот можеби бил навистина шармантен – ве носел на состаноци, ве штител, ви купувал подароци...

16 нешта што можете да ги очекувате во сезоната на Девицата

Сезоната на Девицата се разликува од другите бидејќи овој земјен знак е навистина прогресивен и аналитички настроен.

Постојат 5 вида „фаќачки“ на бидермаери. Каде спаѓате вие?

За повеќето немажени дами, свадбите го достигнуваат својот врв кога невестата го фрла бидермаерот.