29 септември 2011 | Кафе пауза

Краток живот, долги спомени…

„Животот е како цртеж без гума. Постојано цртаме со моливот на судбината, засенчувајќи со спомените на веќе заборавените времиња, боејќи со боите на заминатите денови и четките на годините.“
Датум: 29 сеп 2011
, Автор:

Како да престанете да зборувате само за себе?

Дали навистина знаете како да ги слушате другите луѓе додека зборуваат или размислувате на следната работа која вие сакате да ја кажете?

Прославата за денот на независноста на Северна Кореја низ фотографии

„Игри на масата“ се дисциплинирани, строги и максимално прецизно одиграни точки од гимнастичарки...

За што најмногу се користат паметните телефони?

Кои нивни карактеристики се најмногу користени? Овој иконографик, направен од „Татанго“, компанија за СМС-маркетинг, покажува дека...

10 неверојатни фотографии од животни скриени под Арктичкиот мраз

Има илјадници животни кои егзистираат под големите слоеви мраз на Арктикот. Некои од нив изгледаат чудно...

Уметност од плетенки

„Инспирацијата за оваа серија цртежи која ја нареков „The Dreamtime“ ја добив кога започнав да предавам во средното училиште Џон. Ф. Кенеди во Патерсон, Њу Џерси. Ги обожавав прекрасните фризури на моите ученици...“