01 ноември 2010 | Кафе пауза

Скорпија и близнаци – љубовна комбинација

Кога скорпија и близнаци ќе стапат во љубовна врска, тие мораат да научат да ги почитуваат нивните разлики во карактерите. Доколку успеат во тоа, тие ќе имаат речиси нескршлива врска.
Датум: 01 ное 2010
, Автор:

Музичката кариера на глумците од „Gossip Girl“

Тејлор Момсен (Џени Хамфри), Ед Вествик (Чак Бес) и Лејтон Мистер (Блер Волдорф), не само што се прославија со своите улоги во мега-популарната ТВ серија „Gossip Girl“, туку тие градат и свои музички кариери.
Датум: 01 ное 2010
, Автор:

Пронајдете ја среќата

Среќата е најпосакуваната цел кон која сите се стремиме. Од неа, понатаму произлегуваат другите цели кон кои се стремиме во животот - успех, просперитет, љубов, спокојство, мир.

Куќи на несоодветни места

Овие куќи се неколку светски познати примери за кинескиот неологизам „nail houses“, што означува куќи чии сопственици не сакаат да ги продадат на некој инвеститор за развој на околината.
Датум: 01 ное 2010
, Автор:

Запознајте го Париз преку колачи

Запознајте го неверојатниот град Париз на еден необичен начин, преку колачи.