Џејн Остин | Кафе пауза

Мисли од Џејн Остин

Дозата на реализам, како и грубите коментари и употребата на слободен индиректен говор и иронија во нејзините дела, придонеле Остин да стане еден од најчитаните светски автори и најобожавана писателка во англиската книжевност.
Датум: 28 авг 2012
, Автор: