пловечки остров | Кафе пауза

Дизајнирани се џиновски пловечки острови кои би можеле да го исчистат отпадокот во Тихиот Океан!

Големиот остров со ѓубре кој се наоѓа во Тихиот Океан зазема површина од 1,6 милиони квадратни километри и содржи повеќе од 79.000 тони пластика!

Мистериозен пловечки остров кој сè уште се истражува

Ќе ви откриеме дека се наоѓа во Аргентина!