Интересен склоп од акробатика и магија

Пекиншкиот артист Ли Уеј се занимава со еден современ облик на уметност. Во неговите имагинативни фотографии тој покажува дека може тотално да ѝ се спротивстави на гравитацијата.

Слика без четка, со помош на гравитацијата

Дваесет и пет годишната Ејми Шеклтон од Торонто ги црта овие интересни, колоритни, водени цртежи, без да користи четка или прсти, туку само со шишенца со боја и потпирајќи се на гравитацијата.
12