24 декември 2017 | Кафе пауза

Научниците откриле антитела што напаѓа и уништува 99% од сите видови ХИВ вирус

Со помошта на генетскиот инженеринг, научниците откриле антитело кое напаѓа 99% од ХИВ вирусот според првите истражувања направени на примати.

Текст за нескротливите жени кои се предодредени за нешто поинакво

Ова е за одлучните, истрајни божици кои ја бараат вистината и на кои не им е страв да си ги извалкаат рацете...

Кои знаци ќе уживаат во љубовта во јануари 2018 година?

Изгледа некои некои знаци навистина долго ќе го паметат почетокот на 2018-та. Погледнете кои знаци ќе уживаат во љубовта во првиот месец од Новата година.

Добар изговор или навистина постои ген за изневерување?

Вистинската приказна за потеклото на неверството и моногамијата е многу покомплицирана од „генот за изневерување“.

Како ќе го изгубите момчето кое никогаш не ве ценело?

На почетокот ќе му дозволите да ве третира како резервен план, како втор избор. Нема да го барате дури и кога ќе му бидат потребни денови за да ви одговори.

Поставете си ги овие 3 прашања за да ја откриете вашата вистинска страст

Кога ќе го поставите вистинското прашање можно е да ви се разјаснат многу работи и да тргнете на авантура која никогаш нема да ја заборавите.

Невролозите тврдат дека плетењето е како јога за вашиот мозок

Плетењето е хоби кое ги забавува жените низ целиот свет, а неврологијата признала дека оваа активност е како јога за вашиот мозок.