26 февруари 2012 | Кафе пауза

Кога кучињата би се бореле за Оскар

Како би изгледале постерите на филмовите номинирани за Оскар кога кучиња би ги толкувале главните улоги?
Датум: 26 фев 2012
, Автор:

Ресторан на врв на вулкан

Оние кои за задоволување на своите гурмански потреби се спремни да одат таму каде што никој не бил, несомнено ќе бидат воодушевени од ресторанот Ел Дијабло.
Датум: 26 фев 2012
, Автор:

9 различни типови девојки

Без разлика дали е од Марс или од соништата, секоја девојка си има свои предности и слабости. Откријте кој е вашиот тип!
Датум: 26 фев 2012
, Автор:

Снежна уметност

Овие неверојатни дизајни во снегот инспирирани од концептот на круговите во жито се дело на артистот Сајмон Бек. Тој прави интересни геометриски фигури со специјални чевли за снег.
Датум: 26 фев 2012
, Автор:

Индијански хороскоп

Во многу сегменти индијанскиот хороскоп е сличен на обичниот, но неговите знаци се поврзани исклучиво со животни и со нивната улога во природата.

Суеверија и народни верувања во светот

Со текот на времето, во различни земји се востановувале различни народни верувања т.е. суеверија. Еве неколку интересни примери, како и сличности и разлики меѓу нив.
Датум: 26 фев 2012
, Автор: