18 ноември 2011 | Кафе пауза

Скорпија и стрелец – пријателска комбинација

Животот на стрелецот е како отворена книга, а на скорпијата како заклучен дневник. Стрелецот секогаш тежнее да се движи кон светлата страна на животот, а скорпијата не се плаши да се соочи со мракот...

Како да носите капа, а да не ви се растури фризурата?

Капите и шеширите повторно се во тренд, а сите оние кои го сакаат овој моден додаток добро знаат дека тие се голем непријател на косата. Никој не сака сплескана коса, шишки залепени за чело или наелектризирани влакна.
Датум: 18 ное 2011
, Автор:

Срам (Shame)

Филм за зависноста од секс, за неприродните односи, за срамот кој ти го обликува животот...

Планина од испечатени фотографии качени на Фликр во 24 часа

Артистот Ерик Кеселс ги преземал сите фотографии прикачени на Фликр во период од 24 часа, ги испечатил и ги расфрлал низ соба во уметничката галерија „Foam“, лоцирана во Амстердам.

Човек претворен во зеленчук

Во еден маркет во Пекинг, уметникот Лиу Болин преку целото тело ги нацртал соодветните зеленчуци кои се наредени позади него, за да се „вклопи“ со полиците и да изгледа како таму да нема никој.
Датум: 18 ное 2011
, Автор: