најстара | Кафе пауза

Погледнете ја најстарата слаткарница во Париз

Како главен град на слатките во светот, во Париз никогаш нема недостаток од слаткарници.

Најстарaтa јога инструкторкa на светот ја споделува својата тајна за долг и здрав живот

Со своите 99 години, оваа неверојатна жена е инструкторка по јога веќе 75 години.

Последната жива личност родена во 19-тиот век, денес го прославува својот 117-ти роденден

Таа го држи светскиот Гинисов рекорд како единствена жива личност која е родена во деветнаесеттиот век.