митови | Кафе пауза - Part 3

8 митови за вакцините кои предизвикаа епидемија на морбили во 21-виот век

Лекарите тврдат дека епидемиите се резултат на пропагандата против вакцинација која, за жал, станува сè попопуларна.

13 популарни митови во кои некои од нас сè уште веруваат

Постојат некои факти за кои сме целосно убедени дека се вистина, но всушност се само лажни митови.

5-те најпознати митови за Мајкл Џексон

Мајкл Џексон отсекогаш бил и ќе остане мистерија за сите негови фанови.

10 горчливи вистини за екологијата што секој треба да ги знае

Научните откритија се појавуваат побрзо отколку што луѓето можат да ги разберат, па околу секоја научна тема постојат многу митови.

5 митови за косата во коишто треба да престанете да верувате

Ако сакате подобро да се грижите за вашата коса, погледнете ги следниве 5 митови во кои веднаш да престанете да верувате.

10 митови за грипот и настинката во кои треба да престанете да верувате

За настинките најчесто ги обвинуваме клима уредите, ветрот и ниските температури.

9 факти за храната со коишто се лажеме со години

Погледнете некои од најпознатите митови за храна и дознајте дали навистина треба да верувате во нив.

5 митови за простувањето коишто не се вистина

Сигурно мислите дека простувањето ве прави светец или најдобрата личност на светот. Но, вистината е многу подалеку од тоа.

9 „факти“ во кои е време да престанете да верувате

Постојат работи во коишто веруваме само затоа што и некој друг верува во нив. Поради ова, воопшто не размислуваме дали тие се вистина или не.

3 интересни митови за есенската рамноденица кои сигурно сте ги помешале со факти

Често митовите ги сфаќаме како факти, а овде спаѓаат и оние за есенската рамноденица.

12 митови за ендометриозата поради кои страдаат голем број жени

Овие митови се причина што многу жени со години страдаат од болеста пред да добијат точна дијагноза.

Забранети нешта што бремените жени слободно можат да ги прават

Без сомнение бременоста е најубавиот и најемоционалниот период за секоја жена. Поради тоа постојат многу митови и недоразбирања на оваа тема.